EtkinliklerSergi

YÜZER SERGİ EGE’NİN İKİ YAKASINI BİRLEŞTİRDİ

Yüzer Sergi Bodrum’da Karaya Çıktı. Dünyanın İlk Yüzer Sergisi  28 Ekim – 12 Kasım arasında Bodrum’da Zeynep Sanat Galerisi’nde…

Türk sanat tarihinde ilk kez bir yolcu gemisinde düzenlenerek, Türk ve Yunan limanlarında ziyaretçilerin beğenisine sunulan, “The Bodrum Cup Art Show” 1. Karma Resim Sergisi şimdi de Bodrum’da Zeynep Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.
Geçtiğimiz hafta düzenlenen Akdeniz’in en büyük deniz şenliği ve yat yarışı niteliğindeki, The Bodrum Cup’un bir etkinliği olan The Bodrum Cup Art Show 1. Karma Resim Sergisi, Bodrum Kale, Leros Agia Marina ve Yalıkavak Palmarina’nın ardından,  artık Bodrum’da Zeynep Sanat Galerisi’nde 28 Ekim Cuma günü 18.30’da şehirdeki sanatseverlerin ziyaretine açılıyor.                       Sergi 12 Kasım tarihine kadar gezilebilecek. Türkiye’de ve muhtemelen de dünyada ilk defa bir yolcu gemisi üzerinde yapılan uluslararası nitelikteki resim sergisinin kuratörü Zeynep Sanat Galerisi / Zeynep Çavuş’a The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi’nce bir ödül de takdim edilecek.

50 ESER SERGİLENECEK

Uğradığı limanlarda 1000’e yakın kişinin ziyaret ettiği karma sergide 14 ressamın 50’den fazla eseri yer alıyor.  The Bodrum Cup Art Show  1. Karma Resim Sergisi’nde; Ali Atmaca, Volkan Coşkun, Doğu Çankaya, Zeynep Çavuş, Musa Köksal, Ahmet Kuşakçı, Emel Şahinkaya, Yavuz Tanyeli, Metin Ünsal ve Serhad Yenen’in resimleri  sergileniyor.

Sergi Kuratörü Zeynep Çavuş, gördüğü ilgi üzerine sergiyi Bodrum’da tekrarlamaya karar verdiklerini belirterek,  “The Bodrum Cup boyunca havanın aniden soğumasına ve fırtınaya rağmen, dört günde 1000 (bin ) dolayında ziyaretçimiz oldu.  Özellikle Leros Adası’ndaki ilgi bizi çok mutlu etti. Umarız, bu gibi sanat etkinliklerini çift yönlü olarak çoğaltacağımız hızlı bir sanat alış-veriş iletişimi  kuracağımız günler pek uzağımızda değidir” dedi.

MEÇHUL DENİZCİ ANITI PROJESİNİN İLK ADIMLARI ATILDI

Serginin hazırlanmasına destek veren Prof. Dr. Galip İsen; Bugün hangi denizci ülkeyi ziyaret etseniz, küçücük koylarda bile bir “Meçhul Denizci Anıtı”na rastlarsınız. Ne yazık ki, sekiz bin kilometre kıyısı olan Türkiye’de geçmişle bugünün kültürel devamlılığının  köprüsünü kuran böyle bir anıt yoktur. Denizcilerimizin anıları, araf’taki kayıp ruhlar gibi rüzgarlarda, dalgalarda uçuşup durur. Artık o kayıp anılara bir ad, bir aidiyet odağı koymak, onlara sahip çıkmak zamanı gelmiştir”dedi. Bir hayalin ilk tohumlarını attıkların belirten İsen, bunun bir proje olarak kampanyaya dönüşmesi gerektiğini,  konu hakkında bilgi sahibi olan bazı sanatçıların  “aklımdan geçen meçhul denizci anıtı” konulu eskizleri ile destek verdiklerini ifade etti.