SİBER SALDIRILAR İFLASA KADAR GÖTÜREBİLİYOR
Şirketler için her geçen gün daha da büyük bir tehdit haline gelen siber saldırılar, büyük mali kayıplar yaşatıyor. Araştırmalara göre siber saldırıların şirketlere maliyeti ABD’de 114 milyar doları bulurken, Türkiye’de de milyar dolarlar seviyesine ulaştı. Siber saldırıya uğrayan şirketlerin kısa bir zaman içerisinde iflas riski ile karşı karşıya kalabileceğinin altını çizen Ofisim.com CEO’su Serdar Turan, bu tür kayıpların sadece şirketleri değil müşterileri de etkilediğini belirtti. Her şirketin acil eylem planını oluşturması gerektiğini söyleyen Turan, aynı zamanda siber güvenlik tatbikatlarının planlanması ve uygulanması gerektiğinin altını çizdi.
Günümüz iş dünyasında rekabet gün geçtikçe artıyor. Rakiplerinden bir adım önde olmak isteyen şirketler dijital dönüşüme daha çok önem veriyor. Şirketler teknoloji ile donanırken ortak beklenti veriye kesintisiz ve kolay şekilde erişmek, verileri depolamak, yedeklemek ve korumak oluyor.
Siber saldırılardan hasarsız kurtulmanın kolay olmadığının altını çizen Ofisim.com CEO’su Serdar Turan, “Yüzde yüz güvenlik diye bir şey yok. Şirketler, siber saldırılara karşı öncelikle hazırlıklı olmalı. Bir siber saldırı ihtimaline karşı sistemlerin devamlılığı, veri güvenliği nasıl sağlanacak, kısa, orta ve uzun vadede kimler ne yapacak, riskler nasıl mitige edilecek gibi sorular yanıtlanmalı. Ayrıca acil eylem planı oluşturulması ve hazırlıklı olma adına siber güvenlik tatbikatlarının planlanması gerekiyor” dedi. Siber güvenlik konusunda Türkiye’de bilgi ve yetkinliğinin arzu edilen düzeyde olmadığını söyleyen Turan sözlerini şöyle sürdürdü: “Siber güvenlik konusunda henüz yolun başındayız. Ülkemizdeki yetişmiş insan kaynağının hızlı bir şekilde giderilmesi gerekiyor. Bu konuda bilinirliğin artırılması, siber güvenliğin basit bir yazılım ve donanımla çözülemeyeceğinin farkına varılmalı. Yetkin personeller eşliğinde, gerçekleştirilen her ürün ve sağlanan her hizmetin güvenlik açısından sistematik bir şekilde analiz ediliyor olması, bizi ileride siber saldırılara karşı çok daha güvenli kılacaktır.”