EtkinliklerKültür-Sanat

ROMANO PALLOTTİNİ GÜMÜŞLÜK’TE İZLEYİCİYİ KENDİNE HAYRAN BIRAKTI

DenizBank ana sponsorluğunda sürdürülen 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline konuk olan İtalyanların piyano virtüözü Romano Pallottini, 2500 yıllık tarihi taş ocağında izleyici ile buluştu. Bosch’un etkinlik sponsorluğunda festival sahnesine çıkan Pallottini, yabancı basın tarafından ‘dünyanın yaşayan en ünlü piyanistlerinden biri’ olarak ifade ediliyor.
Solist olarak sayısız resital veren Romano Pallottini, dünyanın çeşitli merkezlerinde performans sergiledi, radyo yayınlarına katıldı. İtalya’daki Milano, Bologna, Roma, Napoli, Pesaro ile “Orchestra Filarmonica Marchigiana” gibi orkestra ve oda orkestralarıyla sahneyi paylaşan sanatçı, Tahran’dan Romanya’ya; Çin’den Kuveyt’e kadar geniş bir coğrafyada birçok konser salonunda ve festivalde izleyicisi ile buluştu. 

Bodrumlu sanatsever konsere yoğun ilgi gösterdi

Özellikle memleketi İtalya’da ve yaşadığı yer Fransa’da çok sevilen Pallottini, çok parlak bir eğitim dönemi ve ödüllerle başlayan müzik kariyeriyle dünyanın en aranan konser piyanistlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bodrum’un Gümüşlük mahallesindeki 25 asırlık antik taş ocağında izleyici karşısına çıkan İtalyan piyanist Romano Pallottini, yoğun ilginin olduğu konserde Mozart, Fauré, Chopin ve Mussorsky’nin eserlerine yer verdi. Sanatçı, programına Wolfgang Amadeus Mozart’ın,  üç bölümden oluşan “Sonata K 330” adlı eseriyle başladı. Bu eserin ardından Gabriel Fauré’nin, “Barcarolle in a minor op.26” adlı yapıtını seslendiren Pallottini, ilk yarının sonunda Frederic Chopin’in, “Nocturne op 55 no.2” adlı eseriyle Bodrumlu klasik müzikseverlerin karşında idi. Pallottini, programın ikinci yarısında Modest Mussorsky’nin on bölümden oluşan “Pictures at an exhibition” adlı eserini seslendirdi. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Romano Pallottini, konserin sonunda izleyiciyi kendine hayran bıraktı.

Piyano masterclassı verdi

Festivalde bir konser vermek için Gümüşlük’te bulunan İtalyan piyanist Romano Pallattini, Gümüşlük Festival Akademisi bünyesinde düzenlenen piyano masterclassına da katılarak genç yeteneklerimize eğitim verdi.  Programın sonunda 25 Ağustos Cuma akşamı saat 20:30’da Toprak Ev’de hünerlerini sergileyecek olan ikinci grup öğrenci konserini izleyecek olan Pallottini, gecenin sonunda düzenlenecek sertifika törenine de katılacak. 15 Ağustos’ta başlayan piyano ustalık sınıfına ülkemizin çeşitli okul ve konservatuarlarından 18 öğrenci katılıyor. Masterclass programında Rus piyanist Ilya Itin, Kübalı piyanist Mauricio Vallina ve Devlet Sanatçımız Piyanist Gülsin Onay da eğitmen olarak yer alıyorlar.

Festivalin sponsorları:
14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sponsoru DenizBank. Kumda ve Suda konserlerinin sponsorluğunu Uludağ Premium üstlenirken, etkinlik ve eğitim sponsorluğunu üstlenen Bosch, Gümüşlük Festival Akademisi konserlerine destek veriyor. Liba Laboratuarları A.Ş., etkinlik sponsoru olarak festivalin açılış ve kapanış konserlerine katkı sağlıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi, festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alırken; THY, festivalin resmi ulaşım sponsorluğunu; Arion Resort Hotel konaklama sponsorluğunu; Çağdaş Holding, festival merkezi sponsorluğunu ve Piernet ise sosyal medya sponsorluğunu üstleniyor. Ayrıca Julius Meinl Coffee, Mas Matbaa, Off Gümüşlük ve Soğan Sarmısak, festivalin servis sponsorları arasında yer alıyor.

Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.

Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili (iletişim: 0 537 577 85 07 – 0 252 394 41 61) ve Biletix’den temin edilebilir.

www.gumuslukfestival.org

info@gumuslukfestival.org

www.facebook.com/gumuslukfest

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 2017 Programı

26 Temmuz – Gilles Apap – Keman & Myriam Lafargue – Akordeon (Fransa) – Taş Ocağı

28 Temmuz – GFA Keman Konseri – Toprak Ev

29 Temmuz – Dilbağ Tokay – Viyolonsel & Eren Levendoğlu – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı

31 Temmuz – Viyolonsel GFA Konseri – Toprak Ev

1 Ağustos – Tord Gustavsen (Norveç) – Festival merkezi, sahil

4 Ağustos – Begoa Ensemble (Türkiye) – Taş Ocağı

8 Ağustos – Emin Fındıkoğlu Quartet – Festival merkezi, sahil

10 Ağustos – Alp Ersönmez ‘Yazısız’ feat Erik Truffaz – Eklisia 

15 – 19 Ağustos – 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması – Toprak Ev

18 Ağustos – Ilya Itin – Piyano (Rusya) – Taş Ocağı

20 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev

22 Ağustos – Romano Pallottini – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı

24 Ağustos – Mauricio Vallina – Piyano (Küba) – Taş Ocağı

25 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev

26 Ağustos – Erdem Sökmen & Hasan Meten – Gitar Duo (Türkiye) – Toprak Ev

27 Ağustos – Egberto Gismonti – Gitar (Brezilya) Toprak Ev

28 Ağustos – Ebgerto Gismonti – Piyano (Brezilya) Taş Ocağı

30 Ağustos – Derek Gripper – Gitar (Güney Afrika) Toprak Ev

31 Ağustos – GFA Flüt Konseri – Toprak Ev

01 Eylül – Bülent Evcil (Türkiye) & Raffaele Trevisani (İtalya) – Flüt Duo & Paola Girardi – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı

04 Eylül – Gülsin Onay – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı