ODA MÜZİĞİNİN PARLAYAN YILDIZI BEGOA ENSEMBLE GÜMÜŞLÜK’TEYDİ
Denizbank ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 25 asırlık tarihi taş ocağının büyülü atmosferinde BEGOA Ensemble’ı konuk etti. Geçtiğimiz yıl bir araya gelen topluluk, şimdiden oda müziğinin Türkiye’de aranılan gruplarından biri haline gelirken, Gümüşlük’te seyircinin büyük beğenisiyle karşılandı.
- Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde Taşta, Kumda ve Suda başlığı altında 3 ayrı konseptte sürdürülen, yerli ve yabancı müzisyen ve toplulukların yer aldığı konser serileri, Bodrum’da müzikseverlerin büyük ilgisiyle devam ediyor. 6 hafta sürecek olan festivalin antik taş ocağındaki sahnesinde geçtiğimiz akşam bir konser veren piyanolu beşli BEGOA Ensemble, adını üyelerinin baş harflerinden alan, Mayıs 2016’da kurulmuş bir oda orkestrası. Farklı kurumlarda çalışan müzisyenlerden oluşan topluluk, bu alanda dinleyicisine küçük de olsa bir katkıda bulunmak, geniş oda müziği repertuarını keşfetmek ve çok sık seslendirilmeyen eserleri dinleyicinin beğenisine sunmak amacıyla bir araya gelmiş.
Kemanlarda Erkin Onay ve Özgür Baskın, viyolada Ali Başeğmezler, çelloda Gökhan Bağcı ve piyanoda Başar Can Kıvrak’tan meydana gelen BEGOA Ensemble, yıldızların altında gerçekleşen konserde seyircinin karşısına iki eserle çıktı. Her ikisi de piyanolu beşli için yazılmış eserler, Dmitri Shostakovich ve Johannes Brahms imzasını taşıyordu.
Oda müziği sevenler için bulunmaz fırsattı
Tarihi taş ocağındaki konserde BEGOA Ensemble, ilk olarak Dmitri Shostakovich’in piyanolu beşli için yazdığı, “Piano Quintet in G minor, Op 57” adlı eserine yer verdi. Bu eser, şu bölümlerden oluşuyordu; I. Prelude: Lento – Poco più mosso – Lento; II. Fugue: Adagio; III. Scherzo: Allegretto; IV. Intermezzo: Lento ve V. Finale: Allegretto. Gece, aranın ardından Johannes Brahms’ın yine piyanolu beşli için yazılmış bir eseriyle devam etti: “Piano Quintet in F minor, Op. 34a”. Dört bölümden oluşan eser şu başlıkları taşıyordu; I. Allegro non troppo; II. Andante, un poco Adagio; III. Scherzo. Allegro – Trio; IV. Finale. Poco sostenuto – Allegro non troppo.
Gümüşlük’te seyirci önüne çıkan 5 yetenekli genç müzisyenimizden oluşan BEGOA Ensemble üyeleri, konserlerine ülkemizin çeşitli şehirlerinde, piyanolu oda müziği eserlerinden yaptıkları seçkilerle devam edeceklerini açıkladılar. Çok sayıda klasik müzikseverin izlediği konser, özellikle oda müziği meraklıları için bulunmaz bir fırsat niteliğindeydi.
Festivalin sponsorları:
- Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sponsoru DenizBank. Kumda ve Suda konserlerinin sponsorluğunu Uludağ Premium üstlenirken, etkinlik ve eğitim sponsorluğunu üstlenen Bosch, Gümüşlük Festival Akademisi konserlerine destek veriyor. Liba Laboratuarları A.Ş., etkinlik sponsoru olarak festivalin açılış ve kapanış konserlerine katkı sağlıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi, festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alırken; THY, festivalin resmi ulaşım sponsorluğunu; Arion Resort Hotel konaklama sponsorluğunu; Çağdaş Holding, festival merkezi sponsorluğunu ve Piernet ise sosyal medya sponsorluğunu üstleniyor. Ayrıca Julius Meinl Coffee, Mas Matbaa, Off Gümüşlük ve Soğan Sarmısak, festivalin servis sponsorları arasında yer alıyor.
Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30’da başlayacaktır.
Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili (iletişim: 0 537 577 85 07 – 0 252 394 41 61) ve Biletix’den temin edilebilir.
www.gumuslukfestival.org
info@gumuslukfestival.org
www.facebook.com/gumuslukfest
- Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 2017 Programı
26 Temmuz – Gilles Apap – Keman & Myriam Lafargue – Akordeon (Fransa) – Taş Ocağı
28 Temmuz – GFA Keman Konseri – Toprak Ev
29 Temmuz – Dilbağ Tokay – Viyolonsel & Eren Levendoğlu – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı
31 Temmuz – Viyolonsel GFA Konseri – Toprak Ev
1 Ağustos – Tord Gustavsen (Norveç) – Festival merkezi, sahil
4 Ağustos – Begoa Ensemble (Türkiye) – Taş Ocağı
8 Ağustos – Emin Fındıkoğlu Quartet – Festival merkezi, sahil
10 Ağustos – Alp Ersönmez ‘Yazısız’ feat Erik Truffaz – Eklisia
15 – 19 Ağustos – 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması – Toprak Ev
18 Ağustos – Ilya Itin – Piyano (Rusya) – Taş Ocağı
20 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev
22 Ağustos – Romano Pallottini – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı
24 Ağustos – Mauricio Vallina – Piyano (Küba) – Taş Ocağı
25 Ağustos – GFA Piyano Konseri – Toprak Ev
26 Ağustos – Erdem Sökmen & Hasan Meten – Gitar Duo (Türkiye) – Toprak Ev
27 Ağustos – Egberto Gismonti – Gitar (Brezilya) Toprak Ev
28 Ağustos – Ebgerto Gismonti – Piyano (Brezilya) Taş Ocağı
30 Ağustos – Derek Gripper – Gitar (Güney Afrika) Toprak Ev
31 Ağustos – GFA Flüt Konseri – Toprak Ev
01 Eylül – Bülent Evcil (Türkiye) & Raffaele Trevisani (İtalya) – Flüt Duo & Paola Girardi – Piyano (İtalya) – Taş Ocağı
04 Eylül – Gülsin Onay – Piyano (Türkiye) – Taş Ocağı