EtkinliklerKonser

GÜMÜŞLÜK’TE BİR YAZ GECESİ KONSERİ, ‘KUMDA ÇELLO’

 

Gümüşlük, İspanyol ve Türk çellistlerin Toprak Ev’de verdiği konsere ev sahipliği yaptı. 16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında düzenlenen 2019 GFA Çello Masterclass’ına katılan genç yeteneklerin verdiği konser, ‘Kumda Çello’ başlığını taşıyordu.   

Festival kapsamında geçtiğimiz günlerde Tayvanlı piyanist Hua Hsuan Lee ile bir konser veren Hollandalı Viyolonselist Jeroen den Herder’in 15 – 21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen ustalık sınıfına katılan İspanyol ve Türk yeteneklerden oluşan 5 kişilik sınıf, Toprak Ev’de Sistem A.Ş ve Gruptrans tema sponsorluğuyla izleyici karşısına çıktı. Farklı eğitim ve yaş gruplarından genç yeteneklerin masterclass boyunca edindikleri bilgi ve tecrübeleri sergiledikleri konserin sonunda bir de sertifika töreni düzenlendi. Genç çellistler, sertifikalarını Gülsin Onay ve Sistem A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanışık’ın elinden alarak, ustalık sınıfını başarıyla tamamladı.

Tayvanlı piyanist Hua Hsuan Lee’nin eşlikçi olarak katıldığı konserde genç çellistler, Elgar, Popper, Bach, Lalo, Ligeti ve Haydn gibi bestecilerin eserlerine yer verdi. Yaşları 12 ila 20 arasında değişen 5 genç yeteneğin katıldığı konser, izleyiciden alkış aldı. Codartas Rotterdam Konservatuarı, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı gibi farklı okullardan gelen öğrencilerin verdiği konserin bilet gelirleri ise 2020 GFA Burs Fonuna aktarıldı.

İcra edilen eserler

Toprak Ev’deki gecede sahneye sırayla gelen çellistler, harikalar yarattı. İlk olarak Codarts Rotterdam Conservatory’den 19 yaşındaki Güney Güven, S. Prokofiev’in, “Sonata in c major, 1.movement” adlı eserini seslendirdi. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi, 15 yaşındaki İrem Su Bıçakçı, “J.C. Bach’ın, “Concerto in c minor, 1.&2. movements” başlıklı eseriyle sahnede yerini aldı. Genç çellistin performansının ardından sahneye İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı yarı zamanlı ikinci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Mirza Sağlam geldi ve C. Webster’dan, “Scherzo” adlı eseri ve ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi 20 yaşındaki Irmak Aydemir ise E. Elgar’dan, “Concerto in e minor, 4. movement”u icra etti.

Verilen aradan sonra tekrar devam eden konserde sahneyi bu defa geçtiğimiz günlerde festival kapsamında bir konser veren Escarteen Sister’dan 19 yaşındaki Flavia Escarteen aldı. Codarts Rotterdam Conservatory’de okuyan genç müzisyen M. de Falla’nın, “Suite Populaire Espagnole” adlı yapıtından altı bölüm seslendirdi. Bölüm başlıkları şöyleydi; “El pano moruno”, “Nana”, “Cancion”, “Polo”, “Asturiana” ve “Jota”. Daha sonra

Irmak Aydemir tekrar sahneye gelerek bu defa J. S. Bach’tan, “Solo Cello Suite no.3 ‘Prelude’” isimli eseri seslendirdi. Konser, Mirza Sağlam’ın ikinci performansıyla devam etti, sanatçı bu defa J. S. Bach’ın, “Dance in g major” adlı yapıtıyla sahnedeydi. Bu eserin ardından Hollandalı Çellist Jeroen den Herder, Irmak Aydemir ve Güney Güven birlikte sahneye çıkarak D. Popper’in, “Requiem’ini ve son olarak sahneye çıkan Irmak Aydemir ve İrem Su Bıçakçı çifti ise D. Shostakovich’in, “From Fünf Stücke “Prelude” adlı eserini seslendirdi.

2019 GFA Masterclasslarında program

Başladığı yıldan bu yana yurdumuzdan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 1300’ün üstünde genç yeteneğe sertifika veren Gümüşlük Festival Akademisi, bu yıl Sistem A.Ş ve Gruptrans’ın “Kumda Tema Sponsorluğu”yla, 5 dalda gerçekleştirilirken, bir sonraki sınıf olan keman masterclassı 23 – 28 Temmuz tarihleri arasında Macar kemancı Ildiko Moog ve Erkin Onay tarafından verilecek. GFA, 30 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında Francesco Libetta, Konstanze Eickhorst ve Gülsin Onay’ın verecekleri piyano masterclassıyla devam edecek. GFA, 13 – 18 Ağustos tarihleri arasında şeflik masterclassı öğrencilerini ağırlayacak. Bu sınıfın eğitmenliğini ise İsrailli şef Lior Shambadal üstlenecek. GFA’da 2019’un son ustalık sınıfı 20 – 25 Ağustos tarihleri arasında Fora Baltacıgil’in vereceği kontrbas masterclassı olacak.

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali sponsor ve destekçiler

Kurumsal Sponsorlar; TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi. Kumda Tema Sponsorları; Sistem A.Ş ve Gruptrans. Açılış Konseri Etkinlik Sponsoru, Liba Laboratuarları. Etkinlik Sponsorları; Koçtaş, Aris Life-Canderel, Jasmin Art Production. Festivalin bu yıl İşbirliği içersinde olduğu kurumlar ise Aktur A.Ş, Art Israel ve Culture Ireland’dan oluşuyor. Ayrıca Türk Hava Yolları, Resmi Ulaşım Sponsoru olurken, Julius Meinl ve Hancı İnşaat ise Servis Sponsoru olarak yer alıyorlar. Festivalin medya sponsorları ise Digiboard, Radyo Halikarnas ve Radyo EKO.

Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, Toprak Ev Konserleri, Gümüşlük Sahili Konserleri ve Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü konserleri saat 20.30; Antik Taş Ocağı, ‘Taşta’ konserlerinin başlama saati 21.15’tir. Biletler, etkinlik olmayan günlerde 10.00-18.00 arasında Festival Merkezinden, etkinlik günlerinde saat 19.30’dan itibaren etkinlik mekânındaki gişeden temin edilebilir. Ayrıca biletler, 5 Temmuz Cuma gününden itibaren Biletix’ten temin edilebilecek.

www.gumuslukfestival.org

info@gumuslukfestival.org

www.facebook.com/gumuslukfest

www.instagram.com/gumuslukfest

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

12 Temmuz – 06 Eylül 2019

PROGRAM

12 Temmuz – “Açılış Konseri” Gülsin Onay, Piyano Resitali, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30 (Liba Laboratuarları Etkinlik Sponsoru)

17 Temmuz – Escarteen Sisters (İspanya) Flavia Escarteen (Vokal/Viyolonsel) & Laia Escarteen (Vokal/Keman), yer: Toprak Ev, 20.30

19 Temmuz – Jeroen Den Herder (Hollanda) – Viyolonsel & Hua Hsuan Lee (Tayvan) Piyano, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30

21 Temmuz – Kumda Çello, yer: Toprak Ev, 20.30

26 Temmuz – Tuncay Yılmaz & Emre Elivar (Türkiye) – Keman & Piyano, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30

28 Temmuz – Kumda Keman, yer: Toprak Ev, 20.30

1 Ağustos – Eser Öktem  (KKTC) – Piyano, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30

2 Ağustos – Konstanze Eickhorst (Almanya) – Piyano, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30

8 Ağustos – Francesco Libetta (İtalya) – Piyano, yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Koçtaş Etkinlik Sponsoru)

11 Ağustos – Kumda Piyano, yer: Toprak Ev, 20.30

16 Ağustos – “Taşta Festival Buluşması” Bodrum Oda Orkestrası, Lior Shambadal (İsrail) – Şef; Gülsin Onay – Piyano; Tolga Atalay Ün – Piyano; Deniz Akalın – Piyano, yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Art Israel işbirliği ile gerçekleşecek konserin Etkinlik Sponsoru Sistem A.Ş ve Gruptrans)

18 Ağustos – Begül Erhan (Türkiye) – Gitar, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30

20 Ağustos – Mathias Eick Quintet (Norveç): Mathias Eick (Trompet); Audun Erlien (Bas); Andreas Ulvo (Piyano); Hakon Aase (Keman); Torstein Lofthus (Davul), yer: Festival Merkezi, 20.30 (Aris Life-Canderel Etkinlik Sponsoru)

25 Ağustos Kumda Kontrbas, yer: Toprak Ev, 20.30

27 Ağustos – Gümüşlük Caz Kampı Açılış Konseri (Türkiye): Sibel Köse (Vokal); Ece Göksu (Vokal); İmer Demirer (Trompet); Engin Recepoğulları (Saksofon); Erkan Oğur (Gitar); Neşet Ruacan (Gitar); Eylül Biçer (Gitar); Can Çankaya (Piyano); Kağan Yıldız (Kontrbas); Berke Özgümüş (Davul), yer: Festival Merkezi, 20.30 (Jasmin Art Production Etkinlik Sponsoru)

31 Ağustos – Fidelio Trio (İrlanda): Darragh Morgan (Keman); Adi Tal (Viyolonsel); Mary Dullea (Piyano), yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Culture Ireland işbirliği ile gerçekleşecek konserin Etkinlik Sponsoru Koçtaş)

6 Eylül – “Kapanış Konseri” Gülsin Onay – Piyano Resitali, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30

GFA Masterclass Programı

15 – 21 Temmuz GFA Viyolonsel Masterclass; Jeroen Den Herder

23 – 28 Temmuz GFA Keman Masterclass; Ildiko Moog & Erkin Onay

30 Temmuz – 11 Ağustos GFA Piyano Masterclass; Francesco Libetta & Konstanze Eickhorst & Gülsin Onay

13 – 18 Ağustos GFA Şeflik Masterclass; Lior Shambadal

20 – 25 Ağustos GFA Kontrbas Masterclass; Fora Baltacıgil