ATATÜRK SERGİSİ’NDE SON 1 HAFTA
Folkart Gallery’deki “BÜYÜK DAHİ / GAZİ MUSTAFA KEMAL” sergisi Ulusal Gençlik ve Spor Bayramı günü 100. yılında 19 Mayıs 2019 tarihinde de ziyarete açık olacak.
Folkart Gallery’deki “BÜYÜK DAHİ / GAZİ MUSTAFA KEMAL” isimli serginin kapanmasına bir hafta kaldı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığı gece kullanılan gaz lambasının da yer aldığı Folkart Gallery’deki “BÜYÜK DAHİ / GAZİ MUSTAFA KEMAL” sergisi yoğun ilgi görüyor. Atatürk’ün Samsun’a çıktığı gece yanan gaz lambası, milli mücadele meşalesinin ilk kıvılcımı oldu. Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılını kutlayacağımız 19 Mayıs Pazar günü de ziyarete açık olan serginin son ziyaret günü 26 Mayıs 2019.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bugüne kadar hiç görülmeyen fotoğrafları, kullandığı özel eşyaları, yazdığı mektupları ve birçok objelerin yer aldığı sergiyi bugüne kadar yaklaşık 200 bin kişi ziyaret etti. Folkart Gallery’de Ekim ayında ziyarete açılan Büyük Dahi/Gazi Mustafa Kemal sergisinde 400 obje ve bir kısmı daha önce hiç yayımlanmamış 150 Atatürk fotoğrafı yer alıyor. Gösterilen yoğun ilgi nedeniyle sergi süresi uzatıldı. BÜYÜK DAHİ / GAZİ MUSTAFA KEMAL Sergisi 26 Mayıs 2019 Pazar gününe kadar açık kalacak. Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi başlatmasının 100. yılının kutlandığı bugünlerde ilginin artması dikkat çekiyor.
Serginin en yoğun günleri olarak tarihe geçen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Günü gibi 19 Mayıs 2019 Pazar günü yine sergiye yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor. Atatürk sergisine en yoğun ilgiyi çocuklar ve gençler gösterdi.
“Büyük Dahi / Gazi Mustafa Kemal” isimli sergide Atatürk’ün bugüne kadar yayımlanmamış fotoğraflarından kullandığı kahve fincanlarına, Atatürk kapaklı Time Dergisi’nden Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nda kullandığı gaz lambalarına, çeşitli kıyafetlerine kadar birçok farklı obje ziyaretçiler tarafından görülebiliyor. Serginin proje direktörlüğünü Fahri Özdemir, proje danışmanlığını ise Prof. Dr. Zafer Toprak üstlendi. Yaklaşık 3 yıllık bir çalışmanın ürünü olan sergi, başta Eriş Ülger ve Fahri Özdemir olmak üzere birçok özel koleksiyondan derlenerek hazırlandı.