GüzellikYaşam

YAZIN LAZER EPİLASYONDAN KORKMAYIN!

 

YAZIN LAZER EPİLASYONDAN KORKMAYIN!

İstenmeyen tüylerden kurtulmak amacıyla kadın ve erkeklerin sıklıkla kullandığı yöntemlerin başında lazer epilasyon geliyor. Daha az acılı bir uygulama olmasının yanında etkin sonuçları lazer epilasyonun tercih edilme nedenleri arasında yer alıyor. Bu alanda yaşanan teknolojik gelişmeler de kullanım alanlarını ve etkinliğini artırarak kullanıcı memnuniyetinin yükselmesini sağlıyor. Ancak, lazer epilasyonu uygulayacak kişilerin de konuyla ilgili bilgi sahibi olmaları ve işlemin doktorlar eşliğinde yapıldığı merkezlerin tercih edilmesi gerekiyor. Acıbadem Bodrum Hastanesi Medikal Estetik Kliniği Sorumlusu Dr. Ece Şimşek, lazer epilasyonun yaz aylarında da yapılabileceğini belirterek konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı…

Etkin bir lazer uygulama nasıl olmalı?

En etkin uygulama, öncelikle kişinin ten rengine ve kıl yapısına uygun cihazın tespit edilmesiyle başlıyor. Ardından kişiye göre belirlenen etkin dozların düzenli periyotlarda uygulanmasıyla etkin ve hızlı sonuçlara ulaşmak mümkün olabiliyor. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, işlemin tecrübeli kişilerce ve mutlaka hekim kontrolünde gerçekleştirilmesidir.

Lazer epilasyon yaz döneminde yapılamaz diye bir algı var. Gerçekten böyle mi?

Daha önceleri yazın lazer epilasyonun yapılamayacağına yönelik bir algı vardı. Ama artık doğru cihazın seçilmesi ve güneşten korunmayla birlikte, her mevsim güvenle lazer epilasyon yapılabiliyor. Sonuçta, çok yakın zamanda bronzlaşmış ten haricinde doğru lazer cihazıyla uygun dozlarda lazer epilasyon işlemine yaz aylarında da devam etmenin herhangi bir sakıncası bulunmuyor. Özellikle, koltuk altı, bikini ve genital bölgeler bronzlaşmadığı için lazer epilasyon çok daha rahat yapılabiliyor. Ancak bu noktada,güneşe maruz kalınmamaya dikkat etmek gerekiyor.

Epilasyon öncesinde ve sonrasında nelere dikkat etmek gerekiyor?

Öncesinde epilasyon yapılacak bölgenin hiçbir şekilde ağda, cımbız, ip gibi yöntemlerle temizlenmemesi gerekiyor. Sadece kılların kısaltılmasında bir sakınca bulunmuyor. Ayrıca, işlem öncesinde deodorant ya da makyaj malzemelerinin de işlem yapılacak bölgede kullanılmamasında, var olanların da temizlenmesinde yarar var. İşlem sonrasında ise öncelikle güneşten, aşırı sıcak ve kuru havadan korunmak gerekiyor. Aynı zamanda uygulama bölgesi de kremlerle nemlendirilmeli ve düzenli olarak güneş koruyucu kremlerle korunmalı. Lazer epilasyon son derece güvenilir bir yöntem olmakla birlikte, uygulamayı yaptıran kişilerin de mutlaka belirtilen kurallara uyması gerektiğinin de unutulmaması gerekiyor.

İşlem için belirli bir yaş sınırı ve uygulanamayacak bir grup var mı?

Kadınlarda hormonal dengenin oturması gerektiği için adet döngüsünün başlamasından iki yıl sonra yapılmasında yarar görülüyor. Bununla birlikte sedef gibi cilt hastalıkları olan, kalp pili kullananlarda, cilt hastalıkları ya da farklı nedenlerle bazı ilaçları almak durumunda olan kişilerin, gebe ve emziren annelerin de lazer epilasyon yaptırması önerilmiyor.

Seans sayısı neye göre belirleniyor? Kişiye bağlı olarak  seanslar tamamlanmadan yarıda kesilirse ne olur?

Seans sayısı ve sıklığı lazer epilasyon uygulanacak kişinin cinsiyeti, yaşı ve uygulanacak bölgesine göre değişiyor. Ortalama, 1-2 ay aralıklarla yapılan 6-8 seansta işlemin tamamlanması planlanıyor. İşlem yarıda kesildiğinde de yok olan kıl kökü kendini yenileyemeyeceği için olumsuz bir durum yaşanmıyor. Ancak bazı metabolik ve hormonal problemlere bağlı olarak kıl kökünün kendini yenileyebilmesi söz konusu olabiliyor. Bunun dışında yeterli seans sayısında, düzenli sıklıkta ve uygun dozlarda yapılan lazer işlemi sonrasında tekrara gerek kalmıyor.