ÇAĞDAŞ İLİM’İN HGC ART GALLERY’DEKİ KADINLAR VE ARDIÇ KUŞU SERGİSİNİ BODRUM KAYMAKAMI BEKİR YILMAZ AÇTI.
Bodrum’da sanata yön veren HGC Art Gallery’de Çağdaş İlim “Ardıç Serisi” sergisi Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz tarafından açıldı. Sergi kurdelasanı kesen Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz daha sonra da sanatçı Çağdaş İlim’e plaket verdi. Sanatçı İlim Çağdaş Bodrum Dereköy HGC Art Gallery – Dereköy’de açılan sergisinde Kadınlar ve Ardıç Kuşu’nun hikayesinini anlatan figürlerinde kadının var olma çabası ve ifade gücünü; gerçeği anlatımdaki en büyük rolü üstlenen gözlere ve bakışlara vermiş.
Çağdaş İlim’in sergisi 31 Mayısa kadar Pazartesi hariç hergün 13:30-18:00 saatleri arasında görülebilir.. Çağdaş İlim 1975 Eskişehir‘de doğdu. Sanata olan ilgisi içinde kocaman bir çığlığa dönüşünce; yaratma, var etme ve üretme hissini resim ile canlandırmıştı. Hayata bakışını tuallere, fırçalara, boyalara ve renklere aktarıp sanat dünyasına atılmaya; üreterek yaşamaya sanat ile var olmaya karar verdi. Ahmet Kiracı, Yüksel Özen atölyelerinde ders aldı. Trakya Üniversitesi Resim-İş atölyelerinde çalışmalara katıldı. Yurt içi ve yurt dışı pek çok karma sergiye Uluslararası sanat çalıştaylarına 2012’de Bulgaristanda, 2013’de Türkiyede, 2015’de Bulgaristanda, Makedonyada yapılan International Artist Workshop’larına katıldı. Çalışmalarına Denizli‘de kendi atölyesinde devam etmektedir.
Sanatçı çalışmalarını şöyla anlatıyor; “Resimlerim; mekan içinde figürleri soyutlarken, kompozisyonda ifade biçimini ele alır… Figürün mekan içinde soyutlaştığını, soyut çizgisel ritimlerin nasıl figüre dönüştüğünü görürsünüz. Figürlerim soyut çizgiler içinde akıp giderken biçimsel deformasyona hafif bir dokunuşla realizm estetiğinden de uzaklaşmamıştır… Onları gerçeklikten ayıran kışkırtıcı renkler, lekeler, çığlık atan çizgilerdir. Renk seçimindeki cesur yaklaşımım ve bu coşku içsel dünyamın hüzünlü soluk renklerine başkaldırısından, anarşist ruhumun tuvale aktarımındaki etkisinden kaynaklanır… Önceden planlanmamış, hikayeden uzak; kurgudan uzak; çizgi ve lekelerin iç dünyamı yansıtmasının, renk seçimlerimde de hüzün tedirginlik, melankoli gibi izlere rastlarsınız. Resimde var olan kurallara uyumu reddeden ancak bunu kural dışı olmak yerine resmimi kuralların dışına çıkartmayı yeğledim… Figürlerimde kadının var olma çabası ve ifade gücünün çoğunu; gerçeği anlatımdaki en büyük rolü üstlenen gözlere ve bakışlara verdim. Tuvale yansıttığım her çalışmam içsel dünyamı dış dünyama uzattığım bir köprüdür… Sanat ile var olmak resim ile yaşlanmak…”
Çağdaş İlim 2012’de Ankara’da Kadınca Düşler Sergisi’ne, Ankara İkizler Sanat Galerisi’ndeki sergiye, Eskişehir Güzel Sanatlar Galerisi’deki Ekim Geçidi’ne, 2013’de Ankara Çağdaş Sanat Galerisi’ndeki sergiye, Ankara AKM’de 8 Mart Kadınlar Günü Sergisine, İstanbul Osman Hamdi Bey Sanat Galerisi’nde Renklerin Güneşi sergisi’ne, Yunanistan’da Pinelo Art Galery’deki sergiye, İtalyada Immagine Arte in Fier’e, 2015’de Nişart Galeri ve Nişart Maçka Galeri’deki karma sergilere, Yunanistanda Nousa Art Galery’de Art Exhibition’a, 2016’da Nişart Galeri’deki sergiye, 2017’de Ankara Art Sanat Fuarı’na katıldı. 2014’de Edirne Etsoda, Londrada Katre Art Center’de kişisel sergi açtı.