SEVGİ SANAT ATÖLYESİ 1’İNCİ YILINI KUTLADI
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, geçtiğimiz yıl Bodrum Belediyesi tarafından “En Büyük Engel Sevgisizliktir” sloganıyla kurulan Yakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesi’nin 1’inci yıl kutlamasına katıldı.
Engelli vatandaşların fiziksel ve düşsel becerilerini geliştirmek amacıyla Bodrum Belediyesi’nin, gönüllü vatandaşların da destekleriyle hayata geçirdiği Sevgi Sanat Atölyesi projesi, birinci yılını kutladı. Düzenlenen etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, eşi Hülya Kocadon ile birlikte katıldı. Bodrum Belediye Meclis Üyeleri, Yaka Mahallesi Muhtarı Halil Kıy, Bodrum Belediyesi Müdürleri ve Birim Sorumluları ile Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Yakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesi Eğitim Sorumlusu Hilal Karakaş, atölyede eğitim gören 10 engelli öğrenci ve velilerinin yer aldığı etkinlikte öğrenciler gün boyunca keyifli bir vakit geçirdi.
Öğrencilerin mutluluğuna ortak olmak için yanlarında bulunan Başkan Mehmet Kocadon, Sevgi Sanat Atölyesi önünde bulunan Yaka’da yaşayan vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bir süre sohbet etti. Daha sonra beraberindekilerle birlikte atölyede sergilenen eserleri inceleyerek eğitim sorumlusu Karakaş’tan öğrencilerin durumları ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Müzikler eşliğinde çeşitli ikramların hazırlanarak sunulduğu etkinlikte Başkan Kocadon ayrıca öğrenciler ile birlikte birinci yıl pastasını kesti. Hilal Karakaş, yaptığı konuşmada, destekleri için Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a teşekkür ederek, bu desteklerinin devam edeceğine de canı gönülden inandıklarını söyledi.
Mehmet Kocadon: “Sevginin engel tanımadığını özellikle bugün hep birlikte gördük”
Başkan Mehmet Kocadon ise en büyük engelin sevgisizlik olduğuna vurgu yaparak, “Bugün, şu yapılanlara da bir baktığımızda gerçekten de her zaman söylediğimiz gibi, sevginin engel tanımadığını görüyoruz. İyi ki bu güzel projeye o günlerde hep birlikte destek vermişiz. Tabi ben burada şunu da söylemek istiyorum: bu projeye sadece Bodrum Belediyesi değil, birçok arkadaşımız da katkı sağladı. Onun için bugün, burada, bu güzel atölyeyi kazandıran herkese bir defa daha teşekkür ederken; asıl, inanıp da bu güzel arkadaşlarımızla beraber olan başta size ve bu güzel hediyelik eşyaları yaratan arkadaşlarıma da sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.
Etkinlikte öğrencilerin yıl içinde yapmış olduğu cam boyama, ahşap boyama, dekoratif duvar kilimleri, takı tasarımları, nazar boncuğu gibi eserlerinden oluşan 1000’e yakın çeşitli hediyelik eşya, atölye içinde ve atölyenin teşhir stantlarında sergilenerek ziyarete açıldı.
Atölyede kişiye özel siparişlerin de verilebileceği belirtilirken, kendi ürettikleri eserlerin satışından elde ettikleri gelirlerle öğrenciler hem ihtiyaçlarını karşılayabiliyor hem atölyede eksilen malzemelere katkı sunuyor.