DİBEKLİHAN’DA 17 TEMMUZ’DA 5 SERGİ BİRDEN AÇILIYOR
• Kaan Bağcı İllüstrasyon Sergisi – Yıldız Kenter Sanat Galerisi
• Sera Uzel Resim Sergisi – İ. Hakkı Tonguç Sanat Galerisi
• Mustafa Ağatekin Cam Sergisi- Erdinç Bakla Sanat Galerisi
• İbrahim Demirel Fotoğraf Sergisi – Nedim Günsur Sokağı
• Nusret Topuzoğlu Resim Sergisi – Orhan Kemal Meydanı
Dibeklihan’da 17 Temmuz Cumartesi 19:00’da Kaan Bağcı İllüstrasyon, Sera Uzel Resim Sergisi, Mustafa Ağatekin Cam Sergisi, İbrahim Demirel Fotoğraf Sergisi, Nusret Topuzoğlu Resim Sergisi açılacak. Sergiler 5 Ağustos 2021’e kadar Pazartesi günleri hariç 10:00-13:00 ile 17:00-23:30 saatleri arasında görülebilecek.
KAAN BALCI
1986 Manisa’da doğumludur. Çocukluk yılları ve eğitim hayatı İzmir’de geçti. Bağcı’ın resme ilgisi henüz ilkokuldayken başlamış, ortaokul ve lise yıllarında da devam etmiş. Babası endüstriyel tasarımcı, kardeşi grafik tasarımcı olan Kaan Bağcı’nın resme daha çocuk yaşta ilgi duymaya başlamış. Kaan Balcı grafik sanatlara ve illüstrasyona yoğunlaşmış. Kaan Bağcı’nın okul hayatı boyunca görsel ve işitsel sanatlar üzerine aldığı eğitimler, bugünkü üslubunun oluşmasında önemli katkısı olmuş. “Nanostructure” adını verdiği hayvan portreleri serisi onun en tanınmış çalışmalarını içeriyor. Bu seride trigonal meshler, kristal yapılar, haritalar, çizgi ve daireler öne çıkıyor.
SERA UZEL
Sivas’ta doğdu. Ressam olan babası onu küçük yaşlarda resim sanatı ile buluşturdu. İlk resmi “Tren İstasyonu” çalışmasını 4 yaşında yaptı. Eğitim yılları süresince resim sanatına daha fazla yakın oldu. 1984’de katıldığı Vakko Resim Yarışması’nda başarı kazandı. Ankara’da ilk duvar resmini 1987’da gerçekleştirdi. 1999′da Ankara The British Council Art Gallery’de üç ayrı resim çalışmasını izleyici ve basının katılımıyla doğaçlama olarak gerçekleştirdi. Çırağan Palace Sanat Galerisi (İstanbul), Schneidertempel Sanat Merkez i(İstanbul), Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı (Kars), Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (Ankara)’da kişisel sergiler açtı ve sanatsal çalışmalara katıldı.
MUSTAFA AĞATEKİN
1986’da Trakya Üniversitesi Çanakkale Meslek Yüksek Okulu Seramik Bölümü’nden mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde devam etti ve 1991 yılında mezun oldu. 1993 yılında Yüksek Lisansını, 2003 yılında Sanatta Yeterliliğini verdi. Yurt içinde 14 kişisel sergi açtı, ulusal ve uluslararası pek çok karma sergi ve etkinliğe katıldı. 2002 yılından itibaren cam ile çalışmaya başladı. Seramik ve camı kendi geliştirdiği yöntemle bir araya getiren sanatçı son dönemde ağırlıklı olarak cam çalışıyor. Yurt içinde düzenlenen yarışmalardan 4 ödül alan sanatçı Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü’nde çalışmalarını sürdürmektedir.
İBRAHİM DEMİREL
1941 doğumlu İbrahim Demirel Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nu bitirdi. 1982’de Galeri Sanatyapım Plastik Sanatlar Atölyesi’ni kurdu. İbrahim Demirel yayımladığı kitaplarıyla kültür yaşamımıza birçok ürün ve hizmet kazandırdı. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi’nden emekli oldu. Grafik ve fotoğraf çalışmalarıyla yurt içinde, yurt dışında (Çin, Yugoslavya, İtalya) çok sayıda ödül aldı. Ayrıca dia gösterileri, sergiler, konferanslar, radyo ve televizyon programları, çeşitli sanat yayınları yaptı. 2004’da yaptığı fotoğraf çalışmalarıyla Truva Sanat ve Kültür Derneği‘nce Yılın Fotoğraf Sanatçısı Ödülü’ne layık görüldü. AFSAD, FSK, İFSAK ve Gezginler Kulübü’nün de onur üyesidir.
NUSRET TOPUZOĞLU
Bir sanat eğitimi almayan ancak küçük yaşlardan beri resim yapan Nusret Topuzoğlu suluboyayla ciddi şekilde çalışmaya 2004 yılında başladı. Türkiye’de ve yurtdışında İngiltere, İspanya, Fransa ve Meksika’da bir çok karma sergiye katıldı. Bugüne kadar 16 kişisel sergi açtı. Jüri seçmeli 2010 Birinci Şangay Suluboya Bienali sergisinde dünyanın en büyük suluboya sanatçılarıyla birlikte yer aldı. Suluboyaları yerli yabancı pek çok özel koleksiyonda bulunuyor. Halen Bodrum’da resim yaparak, suluboya dersleri vererek yaşamını sürdürmektedir