GÜMÜŞLÜK’TE “TAŞTA FESTİVAL BULUŞMASI”
- Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 16 Ağustos Cuma akşamı “Taşta Festival Buluşması”na ev sahipliği yapacak. İsrailli Şef Lior Shambadal’ın yöneteceği Bodrum Oda Orkestrası, üç piyanistimize eşlik edecek. Gülsin Onay, Tolga Atalay Ün ve Deniz Akalın’ın solist olarak katılacakları konser, Art Israel işbirliği ile gerçekleşirken konserin etkinlik sponsorluğunu Sistem A.Ş ve Gruptrans üstlenecek.
Bu yıl 16.’cısı gerçekleştirilen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 2500 yıllık Antik Taş Ocağındaki muhteşem bir konsere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Gerek Bodrumlu, gerek bayram için bölgeyi ziyaret eden klasik müzikseverlerin ilgisini çekecek olan “Taşta Festival Buluşması” Şef Lior Shambadal yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrasıyla, ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği iki genç piyanist; Tolga Atalay Ün ve Özgür Deniz Akalın’ı ve Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ı bir araya getirecek.
Konser, A.A. Saygun Yarışması birincilerine ödül niteliği taşıyor
“Taşta Festival Buluşması”na ev sahipliği yapacak tarihi taş ocağındaki konser saat 21.15’te başlayacak. Gecede Wolfgang Amadeus Mozart ve Ludwig van Beethoven’ın ikişer eserine yer verilecek.
- Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması birincileri Tolga Atalay Ün ve Özgür Deniz Akalın’ın yarışma ödülü niteliğinde olan “Taşta Festival Buluşması”na kendisinin de solist olarak katılacağı bilgisini veren Gülsin Onay, Şef Lior Shambadal ile daha önce de bir turne gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bodrum Oda Orkestrasını efsane şef Lior Shambadal yönetecek. 1997’den bu yana Berlin Senfoni Orkestrasının şefi olan Shambadal ile yıllar önce Almanya’da bir turne gerçekleştirmiştik. Unutulmaz konserler olarak zihnimde anıları hala taptaze olan bu turne, maestro Shambadal’e duyduğum hayranlığı perçinlemişti” dedi. Onay, Lior Shambadal’ın 13 Ağustos’tan başlayan GFA Şeflik masterclassının, bir hafta boyunca süreceğini ve genç şeflerimize çok değerli tecrübeler aktaracağı bilgisini vererek, “Taşta Festival Buluşması’na Bodrum’da yaşayan tüm müzikseverleri bekliyoruz” dedi.
Mozart ve Beethoven’lı gece
Şef Lior Shambadal yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrasının eşlik edeceği konserde sahneye ilk olarak gelecek olan solist Özgür Deniz Akalın, Wolfgang Amadeus Mozart’ın, “Piano Concerto 20 in D minor, K. 466” başlıklı eserinden “Allegro – Romance ve – Rondo. Allegro assai” adlı bölümleri icra edecek. Ardından sahneye gelecek olan solist Tolga Atalay Ün, Wolfgang Amadeus Mozart’tan bir eser seslendirecek. Genç piyanist, bestecinin “Piano Concerto 21 in C major (“Elvira Madigan”) K. 467” adlı eserinin “Allegro maestoso – Andante ve Allegro vivace assai” başlıklı bölümleriyle Bodrumlu klasik müzikseverlerin karşısında olacak.
Gecenin ikinci yarısında İsrailli Şef Lior Shambadal yönetimindeki Bodrum Oda Orkestrası, Ludvig van Beethoven’ın “Symphony No. 4 in B flat major, op. 60” adlı eserini seslendirecek. Dört bölümden oluşan yapıtın başlıkları şöyle: 1.Adagio – Allegro vivace, 2.Adagio, 3.Allegro Vivace, 4.Allegro ma non troppo”. Gecenin son solisti Piyanist Gülsin Onay yine Ludwig van Beethoven’dan bir eserle sahnede olacak. Sanatçı, “Piano Concerto no. 4 in G major, Op. 58” adlı eserde yer alan “Allegro moderato – Andante con moto ve Rondo. Vivace” adlı bölümleri seslendirecek.
- Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali sponsor ve destekçiler
Kurumsal Sponsorlar; TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi. Kumda Tema Sponsorları; Sistem A.Ş ve Gruptrans. Açılış Konseri Etkinlik Sponsoru, Liba Laboratuarları. Etkinlik Sponsorları; Koçtaş, Aris Life-Canderel, Jasmin Art Production. Festivalin bu yıl İşbirliği içersinde olduğu kurumlar ise Aktur A.Ş, Art Israel ve Culture Ireland’dan oluşuyor. Ayrıca Türk Hava Yolları, Resmi Ulaşım Sponsoru olurken, Julius Meinl ve Hancı İnşaat ise Servis Sponsoru olarak yer alıyorlar. Festivalin medya sponsorları ise Digiboard, Radyo Halikarnas ve Radyo EKO.
Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, Toprak Ev Konserleri, Gümüşlük Sahili Konserleri ve Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü konserleri saat 20.30; Antik Taş Ocağı, ‘Taşta’ konserlerinin başlama saati 21.15’tir. Biletler, etkinlik olmayan günlerde 10.00-18.00 arasında Festival Merkezinden, etkinlik günlerinde saat 19.30’dan itibaren etkinlik mekânındaki gişeden temin edilebilir. Ayrıca biletler, 5 Temmuz Cuma gününden itibaren Biletix’ten temin edilebilecek.
www.gumuslukfestival.org
info@gumuslukfestival.org
www.facebook.com/gumuslukfest
www.instagram.com/gumuslukfest
- Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde sonraki konserler
16 Ağustos – “Taşta Festival Buluşması” Bodrum Oda Orkestrası, Lior Shambadal (İsrail) – Şef; Gülsin Onay – Piyano; Tolga Atalay Ün – Piyano; Deniz Akalın – Piyano, yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Art Israel işbirliği ile gerçekleşecek konserin Etkinlik Sponsoru Sistem A.Ş ve Gruptrans)
18 Ağustos – Begül Erhan (Türkiye) – Gitar, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30
20 Ağustos – Mathias Eick Quintet (Norveç): Mathias Eick (Trompet); Audun Erlien (Bas); Andreas Ulvo (Piyano); Hakon Aase (Keman); Torstein Lofthus (Davul), yer: Festival Merkezi, 20.30 (Aris Life-Canderel Etkinlik Sponsoru)
25 Ağustos – Kumda Kontrbas, yer: Toprak Ev, 20.30
27 Ağustos – Gümüşlük Caz Kampı Açılış Konseri (Türkiye): Sibel Köse (Vokal); Ece Göksu (Vokal); İmer Demirer (Trompet); Engin Recepoğulları (Saksofon); Erkan Oğur (Gitar); Neşet Ruacan (Gitar); Eylül Biçer (Gitar); Can Çankaya (Piyano); Kağan Yıldız (Kontrbas); Berke Özgümüş (Davul), yer: Festival Merkezi, 20.30 (Jasmin Art Production Etkinlik Sponsoru)
31 Ağustos – Fidelio Trio (İrlanda): Darragh Morgan (Keman); Adi Tal (Viyolonsel); Mary Dullea (Piyano), yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Culture Ireland işbirliği ile gerçekleşecek konserin Etkinlik Sponsoru Koçtaş)
6 Eylül – “Kapanış Konseri” Gülsin Onay – Piyano Resitali, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30
GFA’da sonraki masterclass programı
13 – 18 Ağustos GFA Şeflik Masterclass; Lior Shambadal
20 – 25 Ağustos GFA Kontrbas Masterclass; Fora Baltacıgil
Sanatçı Biyografileri
Gülsin Onay
Gülsin Onay’ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 80 ülkeyi kapsar. Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay’ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Kendisine 2. piyano konçertosunu ithaf eden hocası Saygun’un, dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir. Gülsin Onay’ın 20’yi aşkın albüm kaydı, yorum gücü yanında repertuar zenginliğini de yansıtır. 2004 yılından bu yana, Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin Sanat Danışmanlığını yapmaktadır.
1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanıyla, 1988’de Boğaziçi ve 2007’de de Hacettepe üniversiteleri tarafından Fahri Doktora ile onurlandırılmıştır. Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Solisti olup, Bilkent Üniversitesi’nin de Sürekli Sanatçısıdır. 2003 yılında UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından “İyi Niyet Elçisi” seçilmiştir. Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından 2007 Onur Ödülü Altın Madalyası, Donizetti 2011 Klasik Müzik Ödülleri Yılın Piyanisti ödülü, 42. İstanbul Müzik Festivalinin 2014 “Onur Ödülü”, 2018 Bodrum Müzik Festivali Onur Ödülü Gülsin Onay’a verilmiştir. Tekirdağ’da bir sokağa Gülsin Onay’ın ismini veren Süleymanpaşa Belediyesi, 2015’ten bu yana, sanatçının adına “Gülsin Onay Piyano Günleri”ni ve ayrıca birkaç gün önce finali gerçekleştirilen Bisante Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışmasını düzenlenmektedir.
Onay, 2017’den bu yana, TRT Radyo-3’te “Gülsin Onay’la Radyo-3 Atölyesi” adlı bir program hazırlayıp sunmaktadır.
Özgür Deniz Akalın
1999 yılında Mersin’de doğdu. İlk müzik eğitimini ailesinden aldı. 2006 yılında Can Çoker ile Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarında piyano çalışmalarına başladı. 2014 yılından itibaren piyano çalışmalarına Miroslav Dacic ile devam etti. 2015 ve 2018 yılında TUGFO (Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası) seçmelerine katılarak İstanbul, Bratislava, Budapeşte, Prag, Viyana, Varşova ve Berlin’de düzenlenmiş olan konserlerde orkestra sanatçısı olarak görev aldı. 2015 yılında düzenlenen Eskişehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Solistlik sınavlarını kazandı ve 2016 yılında bu orkestra ile Maurice Ravel’in “Sol El için Piyano Konçertosu”nu seslendirdi. “Akdeniz Oda Müziği” adlı 2016 yılında birincisi düzenlenen yarışmada; ikincilik ve mansiyon, 2017 yılında ikincisi yapılan yarışmada birincilik ve ikincilik, 2018 yılında üçüncüsü yapılan tekrarında ise birincilik ve mansiyon ödüllerini kazandı. 2017 Gümüşlük Festivali Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışmasında birincilik ödülü kazandı. 2019 yılında düzenlenen Faruk Erengül Ulusal Piyano Yarışmasında ikincilik ödülü kazandı. Çalışmalarını hâlâ Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarında Aslı Demirağ ile sürdürmektedir.
Tolga Atalay Ün
Tolga Atalay Ün, 1995 yılında Ankara’da doğdu. Londra Kraliyet Müzik Kolejinde (The Royal College of Music) ‘Christopher Hogwood Bursu tarafından desteklenen C. Bechstein Bursiyeri’ olarak Master Programı (MPerf) ikinci sınıftaki piyano çalışmalarını Prof. Norma Fisher ile sürdürmektedir. Temmuz 2018’de aynı okulun dört senelik lisans devresini “Kenneth ve Violet Scott” bursiyeri olarak Prof. Norma Fisher’in piyano sınıfında tamamlamış ve Bachelor of Music (Honours) First Class Diplomasını elde etmiştir. Dört senelik eğitiminin ilk iki senesinde Prof. Niel Immelman ile piyano, Prof. Terence Charlston ile de klavsen çalışmıştır. Okuldaki eğitimine katkı olarak Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ve Talent Unlimited tarafından da desteklenmiştir.
Tolga Atalay Ün, 2016 Eylül ayından itibaren, Güher & Süher Pekinel “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” Projesi dâhilinde TÜPRAŞ sponsorluğunda desteklenmektedir.
2016 yılında 33.Uluslararası Ankara Müzik Festivali açılışında hem şef hem de solist olarak yer aldığı konseri müzik otoriteleri tarafından büyük beğeni toplayan Ün, 6 Mart 2019 tarihinde, Galler Prensi Charles’ın RCM’e yıllık ziyareti onuruna verilen konserde yer almak üzere özel olarak seçilmiştir. Kazandığı yarışma ödülleri arasında Worshipful Company of Musicians ‘Beethoven Madalyası’, Aralık 2017’de Avrupa Beethoven Piyano Derneğinin (Beethoven Piano Society of Europe) Londra’da düzenlediği Senior Intercollegiate Beethoven Piyano Yarışmasında Birincilik Ödülü ve ‘Thomas Harris Beethoven Ödülü’; Ağustos 2017’de 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışmasında Birincilik Ödülü, En İyi Saygun Yorumcusu Ödülü ve Seyirci Ödülü; 2017 yılının Mayıs ayında Londra RCM’deki Kendall Taylor Beethoven Yarışmasında Birincilik Ödülü ve 2015 yılının Kasım ayında Londra Broadwood Horniman Klavsen Yarışmasında da İkincilik Ödülü bulunmaktadır. Başta Türkiye olmak üzere İngiltere, Almanya, Avusturya, İtalya, Yunanistan ve Romanya gibi ülkelerde; Londra Royal Festival Hall, Cadogan Hall, St.Martin-in-the-Fields, Drapers’ Hall, RCM Amaryllis Fleming Concert Hall, Salzburg Mozarteum, Bayerische Musikakademie Marktoberdorf, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Ankara MEB Şura Salonu, Bilkent Konser Salonu ve Antalya Kültür Merkezi gibi önemli salonlarda konserler vermiştir. Ustalık sınıflarına katıldığı piyanist ve klavsenistlerin arasında Ton Koopman, Janina Fialkowska, Rolf Plagge, Ian Jones, Gordon Fergus-Thompson, Andrew Zolinsky ve Daniel Shapiro’nun sayılabileceği Ün, ayrıca Orhun Orhon, İbrahim Yazıcı ve Burak Tüzün ile de şeflik çalışmıştır. Şeflik çalışmaları neticesinde çok sayıda konserde, arkadaşlarıyla gönüllü kurduğu Hitit Filarmoni Orkestrası, Hacettepe Gençlik Senfoni Orkestrası ve Ankara Gençlik Senfoni Orkestrasını yönetmiştir.
İlköğretim hayatı boyunca eğitiminin yanı sıra drama, dans ve spor eğitimi almış ve çeşitli ödüller kazanmıştır. 2004 yılında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Çocuk Korosunun açmış olduğu sınavı kazanmış ve 2004-2009 yılları arasında Şef Ahter Destan’ın yönettiği koronun çocuk koristlerinden biri olmuştur. Bu koroyla korist ve eşlikçi olarak yurtiçi ve yurtdışında birçok turne, konser ve temsillerde görev almıştır. 2007 yılında Yrd. Doç. Sibel Özgün ile Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalındaki profesyonel piyano eğitimine başlamış; okuldaki 7 senelik eğitimi boyunca solist, orkestra şefi, oda müzikçisi ve eşlikçi olarak çok sayıda konser vermiş, yeni yazılmış eserlerin prömiyerlerini gerçekleştirmiş ve radyo kayıtları yapmış; 2014 yılının Haziran ayında Piyano Anasanat Dalını “Okul Birinciliği” ile bitirmiştir. 2009-2013 yılları arasında Besteci İlhan Baran’dan Modern Müzik Tarihi ve Çağdaş Müzik Teknikleri konularında dersler almıştır. 2009 yılının Mayıs ayında, 4. Uluslararası İstanbul Pera Piyano Yarışmasının 14-16 yaş kategorisinde Mansiyon Ödülü ve 2010 yılında, Bahçelievler Rotary Kulübü ve Başkent Üniversitesinin işbirliği, Polonya Büyükelçiliğinin katkıları ile düzenlenen “Doğumunun 200. Yılında Chopin Ulusal Piyano Yarışması”nda Jüri Özel Ödülüne layık görülmüştür. Ödülün ardından Bahçelievler Interact Kulübünün kurucu üyelerinden biri olarak kulüpte pek çok sosyal sorumluluk projesinde görev almıştır.
Lior Shambadal
Maestro Lior Shambadal Avrupa, Asya, İsrail ve Amerika’da aktif olarak pek çok orkestranın müzik direktörü ve misafir şefi olarak, aktif bir konser kariyerine sahiptir. Şubat 1997’den bu yana Berlin Senfoni Orkestrasının şefliğini sürdürmektedir. Bu görevi süresince Berlin Philharmonie ve Konzert Haus’ta sayısız konser yönetmiştir. Orkestrayla birlikte Japonya, Çin, Kore, İtalya, İspanya, İrlanda, İngiltere, Fransa ve Almanya’da yüzlerce konser turnesi gerçekleştirmiştir.
2009-2010 sezonunda Orquesta Filarmónica de Bogotá (OFB)’nın Müzik Direktörü olarak, Çin ve İtalya turneleri yapmıştır. Maestro Shambadal 2008-2009’da Litvanya’daki Liepaja Senfoni Orkestrasının, 2007-2009’da Chengdu Senfoni Orkestrasının konuk şefiydi. Ayrıca İtalya’daki San Gemini Festivaline katıldı. 2007’den itibaren 7 yıl boyunca Kanada Alberta’daki Banff Centre’da orkestra eğitmenliği programında ders verdi. 2002-2003’te Slovenya Ljubljana’da RTV Senfoni Orkestrası’nı yönetti; orkestrayla birlikte Almanya, İtalya ve İsviçre’de turneler yaptı. Tel Aviv’deki Kibbutz Oda Orkestrasının müzik direktörlüğünü yaptı. 1980’de Haifa Senfoni Orkestrasının daimi şefliği için aday gösteren Shambadal, izleyen 7 yıl boyunca Tel Aviv Kibbutz Oda Orkestrasının müzik direktörü oldu, sık sık Avrupa turnelerine çıktı. Tel Aviv’de Musica Nova Ensemble’ı kurdu ve Berlin’deki Mendelssohn Players’ı yönetti.
Maestro Shambadal’in opera repertuarında Alman, İtalyan, Fransız, Rus ve İngiliz repertuarına ait 40’ın üzerinde eser yer almaktadır. Bunlar arasında Franz Hummel’in “Gesualdo” ve Magret Wolf’ün Aitmatow’un librettosu üzerine bestelediği “Kirisk” de dâhil olmak üzere, pek çok dünya prömiyeri yer alır. 1993-2000 arasında Almanya Kaiserslauten’deki Pfalztheater’ın Müzik Direktörlüğü’nü yapan Lior Shambadal, aralarında yeni Opera Evinin açılış konserlerinin de yer aldığı 400’den fazla temsil yönetti. Moskova Bolşoy Tiyatrosu’yla işbirliği içinde Glinka’nın “Life for the Tzar”ıyla, yeniden düzenlediği, sahnelediği ve tasarladığı Rimsky-Korsakov’un “Mozart and Salieri” adlı eserini yönetti. Maestro Shambadal düzenli olarak Berlin, Vicenza, Roma, Imola, Pescara, Çek Cumhuriyeti ve Güney Amerika’da şeflik masterclassları vermektedir.
Lior Shambadal viyola, trompet, kompozisyon ve orkestra şefliği öğrenimi gördüğü Tel Aviv’de doğdu. Çalışmaları onu Carl Melles ile çalıştığı Salzburg’daki Mozarteum’a taşıdı. Viyana’ya taşındıktan sonra Hans Swarowsky, Carlo Maria Giulini, Igor Markevitch, Sergiu Celibidache ve Franco Ferrara gibi başarılı şeflerden ders aldı. Ardından çalışmalarını; Fransa’da, Witold Lutoslawski ve Henri Dutilleaux ile çalıştığı elektronik müzik ve kompozisyon, Almanya’nın Mainz şehrindeki Jonannes Gutenberg Üniversite Fakültesinde eğitimini aldığı müzikal fenomenoloji gibi farklı dallara yaydı. Oda müziğinden senfonik yapıtlara uzanan farklı alanlarda verimli bir besteci de olan Lior Shambadal’e aralarında İsrail Filarmoni’nin de yer aldığı orkestralar eser sipariş etmiş ve pek çok ülkede seslendirilişini gerçekleştirmiştir.
Bodrum Oda Orkestrası
Orkestranın ilk kuruluş düşüncesi, aynı zamanda Bodrum-Turgutreisli olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından Numan Pekdemir tarafından projelendirilmiş, Bodrum Belediyesi’nin meclis kararıyla çalışmalara başlamıştır.
İlk konserini Gürer Aykal yönetiminde, solist olarak da Suna Kan’ın katılımıyla 16 Mayıs 2008 günü Bodrum’da veren Bodrum Oda Orkestrasının şimdiye kadar yapılan etkinliklerinde orkestrayı Gürer Aykal, Naci Özgüç, İbrahim Yazıcı, Antonio Pirolli, Orhun Orhon, Betin Güneş, Erol Erdinç, İclal Kardıçalı, Lee Jong-Wuk, Timur Selçuk ve Nesrin Bayramoğulları gibi şefler yönetmiş; solist olarak Suna Kan, İdil Biret, Şefika Kutluer, Aytül Büyüksaraç, Gökhan Koç, İnna Akulinina, Mario Hossen, Jülide Gündüz, Fahri Önoğlu, Tevfik Rodos, Emre Sayarı, Sinan Kurşun, Ozan Akkol, Ersun Kocaoğlu, Cha Seung-Hee, Lee Gong-Hee, Altuğ Dilmaç, Aydın Uştuk, Beril Yürekli El, Zafer Zencirli, Ayşe Şener, Ezgi Anıl, Sema Korkut, Şenol Tanıllı, Ayhan Uştuk, Aykut Çınar ve Pepe Romero gibi sanatçılara da eşlik edilmiştir.
Orkestra, on kişilik gönüllü grubun dışında genelde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarının desteği ile konserlerini devam ettirmektedir. Bodrum Oda Orkestrasının çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce de desteklenmektedir.
Bodrum Oda Orkestrası, katılmış olduğu Uluslararası Didim, Ayvalık, Fethiye, Side Kültür Sanat festivallerinde, ve başta Bodrum Yarımadası olmak üzere İstanbul, İzmir, Ankara ve Muğla konserleriyle de adından söz ettirmiştir. 2012 yılı Eylül ayında Güney Kore’den gelen bir davet üzerine ‘Türkiye-Güney Kore dostluk konserleri’ çerçevesinde Güney Kore’de 7 konserlik başarılı bir turne gerçekleştirmiştir.
Bodrum Oda Orkestrasının amaç ve hedeflerinden biri de Bodrum’a yerleşik senfonik bir orkestranın temelini oluşturmaktır.