EtkinliklerKonser

GÜMÜŞLÜK’TE DİLBAĞ TOKAY VİYOLONSEL SINIFI SAHNEYE ÇIKIYOR

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali “Kumda” konserleri kapsamında Sistem A.Ş’nin Eğitim Sponsorluğuyla düzenlenen Gümüşlük Festival Akademisi, Viyolonselci Dilbağ Tokay Ustalık Sınıfı öğrencilerinin vereceği konserle devam ediyor. 7 Ağustos Pazar akşamı saat 20.30’da festival merkezindeki Toprak Ev’de gerçekleşecek konserde genç yetenekler bir hafta boyunca edindikleri bilgi ve tecrübeleri sergileyecekler.

Farklı okul, farklı yaş ve seviyeden gelen yetenekli gençlerimizin gerçekleştireceği konserde, viyolonsel için yazılmış klasik eserler izleyici ile buluşacak. 1 Ağustos’ta başlayan masterclass programına katılan öğrenciler sahneye sırayla çıkarak yeteneklerini sergilecekler ve ardından, eğitmenleri Dilbağ Tokayla birlikte sahneye gelerek bir performans sunacaklar. Gecenin sonunda öğrencilere sertifikaları taktim edilecek. Geçtiğimiz yıl da festivale konuk olan viyolonsel sanatçısı Dilbağ Tokay, Piyanist Eren Levendoğlu ile bir konser vermiş ve bir hafta süren bir masterclass kursu düzenlemişti.

“Festivalde eğitime, konserler kadar değer veriyoruz”

İlk olarak 2006 yılında düzenlenen Gümüşlük Festival Akademisi, bir festival bünyesindeki ilk eğitim kurumu olma özelliğine sahip. Yurt dışından ve yurtiçinden Gümüşlük’e eğitim amaçlı gelen 1200 genç yetenek bugüne kadar farklı enstrümanlarda düzenlenen ustalık sınıflarına katılarak sertifika sahibi oldu. Konu hakkında bilgi veren festivalin sanat yönetmeni Piyanist Eren Levendoğlu, kendileri için festivalin eğitim ayağının, konserler kadar değerli olduğunu belirterek, “Biz, eğitime değer veriyoruz. Amacımız sadece konserler düzenleyip, müzikseverlere hoşça vakit geçirtmek değil; bilgiyi gelecek nesillere de aktarmak istiyoruz. Her yıl çok değerli müzisyenler festivale konser vermek için geliyor. Biz bu müzisyenleri bir hafta daha konuk ediyoruz, bu süre zarfında da, önceden duyurusunu tüm dünya genelinde yaparak, öğrencilerimize davet çıkarıyoruz” dedi. Festival bünyesindeki GFA, bugüne kadar, ülkemizin yanı sıra İngiltere’den Japonya’ya, Zimbabve’den Rusya’ya kadar çok farklı ülke ve milliyetten öğrenciyi konuk etti. GFA’da eğitim gören birçok öğrenci, şu anda konser müzisyeni olarak başarılarını sürdürmekte. Levendoğlu, festivalin kapanış konserinin de bu yönde bir etkinlik olacağına da dikkat çekerek, şunları söyledi; “15. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 4 Eylül Salı akşamı, “440 Tuş” başlıklı özel bir etkinlikle son bulacak. Bu konserde, Gümüşlük Festival Akademisinde eğitim almış ve şu an dünya sahnelerinde isimlerini duyuran dört piyanistimiz ve devlet sanatçımız Gülsin Onay aynı sahnede yer alacak. 5 piyanist ve 5 piyano ile 440 tuşun hayat bulacağı konser, 15 yıl önce küçük çaplı bir piyano festivali olarak başlattığımız festivalin ilk yılına da atıfta bulunmuş olacak”.

GFA, dinleyenleri yalnız müzikle değil, gurme lezzetlerle de doyuracak

7 Ağustos Pazar akşamı gerçekleşecek öğrenci konseri kapsamında bir de özel etkinlik yer alacak. Foodrum tarafından düzenlenecek olan mutfak atölyesi, dinleyiciyi sadece müzikle değil, gurma lezzetlerle de doyurmayı hedefliyor. Biletleri Biletix’ten temin edilebilecek olan etkinliğin yanı sıra diğer GFA konserleri öncesinde de Bitat, Slowfood ve Karnas Bağları ile işbirliği içinde, özel etkinlikler düzenlenecek.

Festivalin sponsorları:

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline bu yıl da Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi kurumsal sponsor olarak destek verirken, Sistem A.Ş, GFA Eğitim Sponsoru olarak festivale katkı sağlayacak. Bu yıl festivalin etkinlik sponsorları arasında Liba Laboratuarları A.Ş, Koçtaş ve İsrail Konsolosluğu yer alacak. Yıllardır festivalin resmi ulaşım sponsoruluğunu üstlenen Türk Hava Yolları, bu yıl da müzisyen konukları Gümüşlük’e taşıyacak. Festivalde ayrıca Tepta Aydınlatma, aydınlatma sponsoru; Bodrum Yarımadası Kültür ve Çevresini Koruma Derneği, Çağdaş Holding, Mozse Doğal Taş, Koçtes Elektrik ve Hancı İnşaat, mekan sponsorluğu; Vodafone, iletişim sponsoru; Misket Dijital, dijital iletişim sponsoru; Kind People PR ve Limon Gümüşlük servis sponsoru ve Julius Meinl, kahve sponsoru olarak yer alacak.

Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21.15; diğer konserler 20.30’da başlayacaktır.

Biletler, Etkinlik olmayan günlerde 10.00-18.00 arasında Festival Merkezinden, etkinlik günlerinde saat 19.00’dan itibaren etkinlik mekanındaki Biletix gişesinden temin edilebilir.

www.gumuslukfestival.org

info@gumuslukfestival.org

www.facebook.com/gumuslukfest

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 2018 Programı

TAŞTA

Antik Taş Ocağı, Konserlerin Başlama Saati: 21.15

10 Ağustos Alexander Markov, Keman & Gülsin Onay, Piyano

12 Ağustos Cyprien Katsaris – Piyano

15 Ağustos Shaun Choo, Piyano

20 Ağustos Konrad Richter, Piyano

04 Eylül 440 Tuş

SUDA

Festival Merkezi, konserlerin Başlama Saati: 20.30

28 Ağustos Blessing „Bled“ Chimanga & Dreams Band

1 Eylül Oran Etkin & Timbalooloo ‘Çocukça Bir Gün’

2 Eylül Oran Etkin „Reimagining Benny Goodman Project“

KUMDA

Toprak Ev, konserlerin Başlama Saati: 20.30

GFA Kontrbas 01 Ağustos

GFA Viyolonsel 07 Ağustos

GFA Keman 09 Ağustos

GFA Piyano 23 Ağustos

GFA Flüt 31 Ağustos

Dilbağ Tokay Biyografi

Viyolonsele Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Devlet Konservatuvarında Reşit Erzin’le başlayan Dilbağ Tokay, yurt içinde ve yurtdışında da İsveç, Almanya, Fransa, İtalya, Bulgaristan, Suriye, Pakistan; KKTC, Belçika, Sırbistan, Avusturya, Hindistan, Brezilya’da konserler verdi. Ayrıca Brezilya, Sırbistan, Suriye, Bodrum, Adana ve Eskişehir ve İstanbul’da masterclass’lar verdi. Türkiye’nin yanı sıra, Bulgaristan ve İtalya’daki önemli yarışmalara jüri üyesi olarak davet edilen sanatçı, 1998 yılından itibaren piyanist Emine Serdaroğlu ile CelloPianoDuo olarak konserler vermekte ve MSGSÜ Devlet Konservatuvarında öğretim üyesi olarak görev almaktadır. Dilbağ Tokay’ın aldığı ödüller arasında, Hırvatistan’da Uluslararası Antonio Janigro Viyolonsel Yarışması “En Başarılı Hoca Ödülü”, Bulgaristan’da Uluslararası Alman ve Avusturya Müziği Yarışması “Yüksek Eğitmen Ödülü”, İtalya’da Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması “Hocalık Erdem Ödülü”, Türkiye’de ise Andante Dergisi Klasik Müzik Ödüllerinde “Yılın Müzik Eğitmeni” ve CelloPianoDuo ile Türk bestecilerinin eserlerinden oluşan “Turkish Music for Cello and Piano” isimli, dünya devi NAXOS’dan çıkmış CD ile 2016 Donizetti Klasik Müzik Ödüllerinde “Yılın Kayıt Ödülü” yer almaktadır.